Bemutatkozik a királyok itala
Egészség és Pénz
Marketing
GY.I.K.
Termékek összetevői
Mandura TV
Csatlakozok
Kapcsolat









manduraklub
Durian a királyok gyümölcse

 

A Durian gyümölcs a világon teljesen egyedi fajta. Dél-kelet Ázsiában a "Gyümölcsök Királya" néven tisztelik. Egyetlen más gyümölcs sem versenyezhet gazdag tápanyagtartalmával, és egyetlen másik gyümölcs sem vetekedhet érdekes történetével. A távolkeleti régión kívül azonban eddig kevesen hallhattak a Durian éltető hatásáról. Maga a növény 40 méteres fán termő 1-2 kg-os gyümölcsök többeknek okoztak már komoly fejtörést. Akár húsz centiméteresre is megnövő termése szúrós-rücskös felületű, éktelenül büdös, zöldes, esetleg barnás színű. Ha erős késsel, fűrésszel vagy vésővel felnyitjuk, akkor édes illatú, krémes állagú, halvány-barackszínű húsához férhetünk. Gyümölcs a gyümölcsvilág legextrémebb darabja, átlagos súlya 3-5 kg között van. Erős, átható szagával pillanatok alatt elriasztja a gyanútlan érdeklődőt. Íze ugyanakkor elképesztően egyéni, semmihez sem hasonlítható; krémes, kissé vaníliaszerű, de igazán semmihez nem fogható. Nyersen gyümölcsként, illetve vaníliafagyival, vagy pudinggal, esetleg rízzsel keverve. Gesztenye méretű kemény magja pirítva (a magok olajban megpörkölhetőek) vagy főzve ehető. Hazájában, Malájföldön nemzeti eledel, de hazánkban is kapható néha. Élettani hatása Fitté tesz, jelentősen csökken a fáradékonyság, jókedvet varázsol és nem utolsósorban segít a potenciálon. Fokozott mértékben tartalmaz Omega3-t, ami tehát nemcsak mélytengeri halakból nyerhető. Fehérjetartalma miatt vegetáriánusok számára is javallt. Érdekesség E hihetetlenül magas tápanyagtartalommal bíró gyümölcs hazájában Bangkokban majdnem egész évben kapható.

1. Fáradtságűző, javítja az általános közérzetet, jó értelemben "feldob"; elképesztő szellemi és testi frissességet nyújt koffein v doppingszer nélkül. Ezért éjszakázóknak (bulizóknak, éjszakás műszakban dolgozóknak, vizsgára tanuló egyetemistáknak, kamionosoknak, taxisoknak) kiemelten is ajánlott!

2. Afrodiziákumként fokozza a szexuális vágyat és teljesítőképességet!

3. Antioxidánsai megóvhatnak a ráktól, fiatalítanak, csodássá teszik bőrünket.

• Javítja a közérzetet
• Természetes energiát biztosít
• Élénkítő hatást fejt ki - "bioredbull"-nak is nevezik
• Elősegíti az anyagcserét
• Fontos tápanyagokat biztosít
• Másodlagos növényi tápanyagokat, antioxidánsokat és esszenciális zsírsavakat tartalmaz
Tápanyagok a gyümölcsben
• Makro tápanyagok, fehérje, szénhidrát, ballasztanyagok, zsír
• Természetes, gazdag forrást biztosít aminosavakból, esszenciális zsírsavakból és egyedülálló szerves kénvegyületekből.
• Ballasztanyagokban, B-vitaminban, C-vitaminban és ásványi anyagokban gazdag.
• Antioxidatív hatást kifejtő flavonoidokat tartalmaz.
Tápanyagtartalom: Omega 3, omega 6, thiamin(B1), riboflavin, niacin(B3), B6 vitamin, vas, magnézium, foszfor, kálium, cink, réz, mangán


Mangosztán a menyország ajándéka

manduraklub


Egy ősi legenda szerint, Buddha napkeltekor egy fehér elefánton az erdőben járva megpillantotta és megízlelte a gyümölcsöt. Jótékony hatását érezve megáldotta a mangosteent, és a mennyország ajándékaként az embereknek adományozta. Más trópusi gyümölcsökkel ellentétben, a Garcinia mangostana rendkívül ízletes. Délkelet-Ázsia, Afrika és Amerika trópusi síkságain, 20 méter magas fákon terem, de szelídített változatait gyümölcsösökbe és kertekbe is szívesen ültetik. A növény "ultra-trópusi" és rendkívül érzékeny. A saját éghajlatán kívüli termesztésére tett kísérletek mindezidáig kudarcot vallottak, azonban most úgy tűnik Ian Crown-nak sikerült a mangosteen honosítása az Amerikai kontinensen is. A mangosteen fa trópusi körülmények között 10-15 év alatt kezd teremni. A szezonja májustól szeptemberig tart, és ez idő alatt több ezer darab bíborbarna gyümölcsöt terem. Az érett gyümölcsöket egyesével, kézzel szüretelik le. Mérete alapján a mandarinra hasonlít, vastag héja vörösesbarna és bőrszerű. Ha kettévágjuk, öt-hat fehér, kocsonyás állagú gerezdet találunk, közepükön egy-egy maggal. A mangosztán húsa bő levű, édeskésen savanyú. A termés sokoldalúan felhasználható. Még az értéktelennek tűnő, vastag terméshéjat is hasznosítják, bőrök cserzésére és a gyógyászati célokra egyaránt. gyedülálló összetétellel bíró növény, melynek fő hatóanyaga a xanthon. A xanthon egy erőteljes antioxidáns hatású flavonoid, de a gyümölcs ezenkívül más antioxidáns hatású vegyületeket - polifenolokat, katechineket, illetve szintén antioxidáns hatású C-vitamint is gazdagon tartalmaz.



Acai Berry

manduraklub

Az Acai (ejtsd: ászáj vagy ászái) bogyó vagy Acai gyümölcs hatalmas pálmán nő az amazóniai esőerdőben, és olyan, mint egy lila üveggolyó vagy szőlő. Nagyon finom trópusi íze van. Észak-Brazíliában, az Amazonas vidékén élő emberek már több száz éve fogyasztják, gyógyító hatása legendás. Az amazóniai acai bogyót (melyben 10-szer annyi antioxidáns van, mint a szőlőben és 2x annyi, mint a kékáfonyában) tartják a legjobb tápértékkel rendelkező gyümölcsnek a világon. Lehet, hogy ez a legtökéletesebb étel a világon, mivel tele van tápanyagokkal, beleértve vitaminokat, ásványi anyagokat, nyomelemeket, étkezési rostot, ami a kutatások szerint elősegíti az emésztési rendszer egészséges működését, csökkenti a koleszterin-szintet és segít megállítani az idő előtti öregedést. Ugyanezt teszi a bogyóban nagy mennyiségben található E-vitamin is. Az emészthetetlen rostok csökkentik egyes rákfajták kialakulásának a veszélyét is. Az omega zsírsavak (6 és 9) nélkülözhetetlenek az egészséges idegrendszer kialakulásához és regenerálódásához. Ezenkívül segítenek meggyógyítani és megfiatalítani az izmokat egy intenzív testmozgás után, és bizonyítottan csökkentik az LDL, és fenntartják a HDL koleszterin-szintet. A zsírsav aránya az acaiban olyan, mint az olíva olajban. Tanulmányok szerint ez is hozzájárul ahhoz, hogy a mediterrán országokban olyan alacsony a szívbetegségek aránya. Az acai egy majdnem tökéletes aminósav összeállítást tartalmaz. Az aminósavak létfontosságúak az izom megfelelő összehúzódásához, regenerációjához, fejlődéséhez, és az állóképesség, erő, folyamatos energiaellátás biztosításához. Az acai bogyónak antioxidáns, baktériumölő, gyulladáscsökkentő és antimutagén tulajdonsága van. Bőséges forrása az antocianinoknak, melyek a flavonoidok egy különálló csoportját alkotják. Az American Chemical Society (Amerikai Kémiai Társaság) által publikált, a Michigani Állami Egyetemen 2004 decemberében végzett, szakmailag lektorált kísérlet szerint az antocianinok akár 50 %-kal is tudják javítani az inzulin termelést!




Blueberry (Kék Áfonya)

manduraklub

A hangafélék családjába tartozó, a nyirkos, savas talajú erdőket kedvelő cserje. Gyümölcsét már a történelem előtti idők óta fogyasztják, azonban az orvostudomány először a XVI. században említi. Észak-Európából származik, hazánkban az északi és a nyugati hegyvidékeinek erdeiben is megterem, igaz, csak ritkán. Az apró bogyók rengeteg értékes anyagot tartalmaznak: flavonoidokat (pl: antocianidint), A-, B-, és C-vitamint, cukrokat (kvercetin, katechin), pektint, valamint cseranyagok, savak (pl: tannin), króm és mangánvegyületeket. Kiemelkedően magas a kálium tartalma. Van benne továbbá kálcium, vas, magnézium, mangán, cink, kén és foszfor. A vadon élő áfonya termésének tápértéke nagyobb a kiskertekben termesztettekénél. Az áfonya kivonatos formában gyógyszertárakban kapható. Tovább... Gyógyászati felhasználását tekintve egyik legsokoldalúbb növényünk az áfonya. Terméséből és leveléből egyaránt készíthető főzet, tea, sőt, akár még gyógyhatással bíró pálinka is. Króm tartalma miatt vércukorszint csökkentő hatása van, erősíti a kapillárisok falát, javítja a látást. Fekete inzulinnak is hívják, mivel a levelében lévő myrtillin képes a cukorbetegség tüneteit csökkenteni, vagy akár megszüntetni. Jó hatása miatt a visszér és az aranyér kezelésére is alkalmazzák, különösen terhesség idején, amikor ezekre a betegségekre fokozott a hajlam. Kíválóan alkalmazható a farkasvakság kezelésére, mivel javítja a szem alkalmazkodó képességét a sötétben. Továbbá jótékonyan hat a szembevérzésre, a szemgyulladásra, az ér- és ideghártya gyulladásra (korioretinisz), valamint a cukorbetegségből fakadó szemérrendszeri elváltozásokra. Az áfonyák festékanyaga antioxidáns hatású, ezáltal megvédi a sejteket a szabad gyökök okozta károsodástól, mint a rák valamint a szív- és érrendszeri betegségek. Növeli a hajszálerek rugalmasságát. Javítja a vérkeringést. Szárított gyümölcsként használva megszünteti a hasmenést. A főzött áfonyapép kíválóan alkalmas a nedvedző sömör kezelésére. Jó hatással van a bélflórára, az emésztési zavarokra, a bélfertőzésekre és a bélgörcsökre. Használható még felső légúti megbetegedésekre, epe-húgykő-problémáknál, reuma, ekcéma, vérnyomásproblémák esetén.Baktériumölő hatással is rendelkezik. Terméséből "gyógypálinkát" is főznek, melyet szájüregi- és fogínygyulladás esetén fogyasztanak. Lassíthatja az öregedést, és segít megőrizni a szellemi frissességet.


Ha elfogadsz ajánlódnak, akkor klikkelj az alábbi képre az ingyenes elő-regisztráció indításához:

mandura







www.indulamandura.sokoldal.hu
Tetszett ez az oldal? Mutasd meg az ismerőseidnek is!